agrárhírek napról napra

mezőgazdász

mezőgazdász

Budapesten rendezik a Vetőmag Világkongresszust

Budapest ad otthont május 22-24. között a Vetőmag Világkongresszusnak, amely a globális vetőmag szektor legnagyobb eseménye.

2017. január 26. - Kr0nner

A kongresszusra a világ minden részéről több mint kétezer szakembert várnak, és a Nemzetközi Vetőmag Szövetséggel (ISF) közösen rendezik.

Magyarországon jelenleg csaknem 900 vállalkozás és intézmény foglalkozik vetőmag nemesítéssel és előállítással. A szektor szereplőinek árbevétele éves szinten meghaladja a 100 milliárd forintot. A magyar vetőmag legfontosabb felvevő országai közé Franciaország, Németország, Olaszország, Lengyelország, Oroszország és Szlovákia tartoznak. Magyarország kiemelt exportőr a világpiacon. vetomag.jpg
Polgár Gábor, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VSZT) ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta: a konferencia idején szakmai kiállítást is rendeznek, amelyen az ágazatot érintő fontos innovációkat mutatják be.

Hozzátette: a szakmai programokon a globális vetőmag szektor aktuális folyamataival, a szektorra váró kihívásokkal foglalkoznak. Polgár Gábor a következő évtizedek legnagyobb kérdésének nevezte azt, hogy a világ növekvő élelmiszerigényéhez a vetőmag szektor miként tud alkalmazkodni, miközben olyan kihívásokkal kell szembenézni, mint a például a klímaváltozás.

 

forrás: mti, kép: vszt

A bejegyzés trackback címe:

https://mezogazdasz.blog.hu/api/trackback/id/tr4812157409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása